Hansadubben käyttäjätiedot

Skyllermarks Hansadubben käyttäjätiedot

Ilmoitettu laitos nro 0598 SGS Fimko Ltd., Takomotie 8, FI-00380 Helsinki Finland on tyyppitarkastanut tämän tuotteen PPE asetuksen (EU) 2016/425 mukaisesti.

 

Todistuksen numero:   0598/PPE/21/2097

 

Skyllermark Hansanaskaleiden valmistaja ja myyjä:

Skridskobolaget Devex AB
Fraktflygargatan 3
SE-128 30 Skarpnäck
Ruotsi

www.skyllermarks.com

 

Varastointi ja huolto:

Säilytä  naskalit  suojattuna auringonvalolta, kun niitä ei käytetä. Mieluiten kuivassa paikassa, jotta teräskärjet eivät altistu korroosiolle. Puhdista naskalit tarvittaessa saippualla tai astianperuaineella ja vedellä. Älä käytä liotusaineita.

Varaosat:

Hansanaskaleille  ei ole varaosia. Jos jokin osa on rikkoutunut, on koko tuotetta pidettävä niin kuluneena, että se tulee hävittää. Oletettu elinaika on 10-20 vuotta normaalissa käytössä ja asianmukaisessa säilytyksessä.

Vuotuinen tarkastus:

*Tarkista, että naskaleiden naruissa ei ole vaurioita kiristämälla niitä hieman.

*Kierrä narut uudelleen kahvojen ympärille seuraavasti: Napsauta pidikkeet kahvaan ja pyöritä kahvaa pitäen narua venytettyynä suoraan kahvasta. Siten narut kiertyvät kauniisti kahvojen ympärille ja kiertyvät ulos tarvittaessa kuten niiden pitää.

*Tarkista myös, että naskalit ovat tiukasti kiinni pidikkeessään eivätkä putoa.

*Tarkista pidikkeissä ja kahvoissa oleva muovi, ettei siinä ole merkkejä voimakkaasta kulumisesta,värimuutoksesta tai halkeilusta.

*Jos jossakin kohteessa on selkeitä merkkejä voimakkaasta kulumisesta, värimuutoksesta tai halkeilusta on tuote poistettava käytöstä.  Näin tapahtuessa siitä on tullut liian vanha, ja sinun on ostettava uusi. Olet kuitenkin todennäköisesti hyötynyt suuresti siitä pitkän ajan.

*Jos naskalit näyttävät hyvältä eikä niissä ole merkkejä kulumisesta, värimuutoksista tai halkeilusta ja että narut ja pidikkeet ovat ehjät, voit edelleen käyttää niitä riippumatta siitä kuinka vanha tuote on.

 

Mitä suojaa naskalit tarjoavat ja mitä ei:

*Luonnossa oleskelu, kuten jäätynyt joki, järvi tai meri, mahdollistaa aina avantoon joutumisen riskin. Avantoon putoaminen aiheuttaa hukkumis- tai jäätymisvaaran, jos et pysty nousemaan ylös avannosta.

TÄRKEÄÄ: Naskalit eivät vähennä riskiä pudota jääihin!

*Naskalit ovat apuväline, joka helpottaa avannosta nousua, jos olet pudonnut jäihin. Naskalit eivät ole 100%: n suoja, joka takaa nousun avannosta. Jos jää on hyvin heikkoa tai huonoa  laatua, tai et ole itse tarpeeksi vahva tai et ole uimataitoinen, et ehkä pystyy noutamaan  vain naskaleiden avulla.

*Joten älä luota pelkästään naskaleihin turvallisuutesi suhteen jäällä.

Muita tärkeitä tapoja vähentää loukkaantumisen tai kuoleman riskiä ollessasi luonnon jäällä ovat seuraavat asiat:

*Ota tietoa jäästä sillä alueella jolla aiot oleskella, kuinka paksu se on ja onko alueita joiden tiedetään olevan heikkoja.

*Seuraa koulutettua opasta, jos sinulla ei ole hyvää tuntemusta jäistä.

*Ole aina tovereiden seurassa jään laadusta riippumatta, jotta saat apua tarvittaessa ja kutsumaan apua tarvittaessa.

*Ota aina mukaasi pelastusköysi, jonka avulla voit auttaa tovereitasi  ja muita avun tarpeessa olevia ihmisiä nousemaan ylös avannosta.

*Pidä aina mukanasi puhelin vedenpitävässä pussissa, jotta voit tarvittaessa soittaa apua.

*Käytä aina jonkinlaista kellumisapua. Esimerkiksi pelastusliivi.

*Ota aina mukaasi jääpiikki, jolla voit arvioda jään paksuuden. Kokeile jään paksuutta säännöllisesti ja varsinkin kun näet muutoksia jään värissä, pinnassa ja halkeamissa.

* Ota aina aina mukanasi vaihtovaatteet vedenpitävässä pussissa. Jos et voi vaihtaa päällesi kuivia vaatteita avannosta noustuasi, voit edelleen jäätyä tai jäätyä kuoliaaksi.

*Tarkista sääennuste ennen kuin lähdet jäälle.

*Muista, että tuuli  voi puhalttaa suuria jääalueita pois. Tuuli voi myös  aiheuttaa jään irtoamisen maasta ja puhaltaa sen pois. Ole myös varovainen mennessäsi suurelle jääalueelle kun tuuli puhaltaa maan suunnasta.

*Ilmoita kotona suunnitelmistasi. Missä alueella aiot olla jäällä ja milloin aiot palata takaisin. Kerro heille myös, kun olet palannut.

Vaatimusten mukainen vakuutus:

Skyllermarks Hansanaskaleita valmistava Skridskobolaget Devex AB vakuuttaa, että Hansanaskalit täyttävät nykyiset turvallisuusvaatimukset ja todistaa, että ostettavissa oleva tuote on identtinen tuotteen kanssa joka on testattu ja tyyppitarkastettu.

 Tarkastuslaitos nro 0598, SGS Fimko Oy, Takomotie 8, 00380 Helsinki

 Henkilökohtaiseksi suojavarustukseksi tarkoitetun tuotteen olemme tyyppitarkastaneet  (EU) 2016/425: n mukaisesti.

 

Skridskobolaget Devex AB
Fraktflygargatan 3
SE-128 30 Skarpnäck
Ruotsi

 

Ragnar Wijkström, CEO